Door het boek heen schetst de auteur twee knappe, psychologische portretten en weeft hij met goede vondsten de verhaallijn naar een spannende en verrassende ontknoping ("De afspraak" - Lees-wijzer.be)

Bijzonder knap hoe verschillende thema's (drugs, verlies, pesten, jezelf kunnen zijn) het boek doorkruisen en hoe alles uiteindelijk in een bloedstollend verhaal samenkomt. Dikke aanrader! ("X-scape" - jeugdauteur Sarah Verhasselt)

Ik kijk erg uit naar een volgend boek van Michael Sels want dit debuut smaakt naar meer. ("De afspraak" - Koukleum.nl)

Wat een krachtig einde! De puzzelstukjes vallen uiteindelijk op hun plaats, na een bloedstollende rollercoaster. ("X-scape" - Saskia Imbert - YA boekensite Gent)

YOUNG ADULTS

X-SCAPE

Genomineerd voor groep 6 van De Leesjury '23-'24

Amber wordt wakker op een onbekende plek. Het is er pikdonker en ze weet niet hoe ze daar beland is of hoe ze er wegkomt. Bovendien knelt er iets om haar pols. Een vreemde, metalen band die ze maar niet uitkrijgt.

Een vrouw, een man en twee jongens delen haar lot. Zelfde metalen polsband, zelfde angstige gevoelens, zelfde prangende vragen. En toch kennen ze elkaar niet. Wie heeft die vijf onbekenden daar samengebracht? En waarom?

Intussen heeft Amber andere kopzorgen. Net voor ze ontvoerd werd, vertelde haar beste vriendin Laura dat ze niets meer met haar te maken wil hebben. Amber weet wel wat er speelt, maar ze begrijpt niet waarom dat ertoe doet.

Terwijl haar vier onbekende lotgenoten op zoek gaan naar de uitgang, gaat Amber op zoek naar zichzelf.

 

YA-boek over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem

DE AFSPRAAK

6u58. De stad ontwaakt, twee jongens maken zich klaar om te vertrekken. Kwinten heeft een vader met een alcoholprobleem en losse handjes. Hij wil weg.

Nikolai wordt gepest op school. Thuis kan hij zijn verhaal niet kwijt, maar gelukkig zijn er enkele mannen uit de buurt die hem wel begrijpen. Na vandaag zal niemand Nikolai nog uitlachen.

Beide jongens hebben een afspraak om 8 uur in het Centraal Station. De ene met het leven, de andere met de dood.

De aanslagen in Brussel en Zaventem op 22 maart 2016 lieten ook op debuterend auteur Michael Sels een diepe indruk na. Hij neemt je mee in het leven van twee jongeren in de aanloop naar wat de meest ingrijpende dag van hun leven zal worden.