Visuele vertelling, waarbij de auteur met heel zijn lichaam spreekt.

Door zijn enthousiasme en kindvriendelijke uitstraling, zorgt hij voor een groot inlevingsvermogen en grote betrokkenheid bij de kinderen. Hij betrekt hen erbij via toneel, zang, interactieve vragen en doe-opdrachten, aansluitend bij de inhoud van het boek dat hij schreef: "Een doodgewone jongen".

De auteur brengt de vertelling op maat van de kinderen, met heel veel kinderlijke fantasie, maar maakt het toch ook heel geloofwaardig en herkenbaar. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! (Heilig-Hartschool Jette)

Verteltheater om kinderen te stimuleren om te lezen

Nebo is een dromer, een jongen met een enorme fantasie. Elke dag wandelt hij met zijn papa dezelfde weg naar school. Voor Nebo is dat niet saai, maar juist spannend. Het is een avontuur vol krokodillen, gifgas en zelfs een heks. Het wordt nog leuker als er andere kinderen meegaan. Heb jij veel fantasie? Ga je mee op stap met Nebo?

"Een doodgewone jongen, geen doodgewone tocht"

 

Ideaal voor bibliotheken, scholen of gemeenschapscentra

Dit verteltheater is gebaseerd op de jeugdreeks ‘Een doodgewone jongen’. Jeugdauteur Michael Sels kruipt in de huid van hoofdpersonage Nebo en onderneemt samen met de kinderen een avontuurlijke tocht naar school. Het is grappig, spannend en de kinderen mogen meespelen en in dialoog gaan met het hoofdpersonage van het boek. Op het einde van de vertelling zijn ze benieuwd naar hoe het verder gaat en dan verwijst Michael hen naar de bibliotheek van de school of naar de dichtstbijzijnde openbare bibliotheek. Enthousiasme gegarandeerd!

En dat is de bedoeling: kinderen de weg wijzen naar de bibliotheek, naar al die fantastische boeken en prachtige verhalen, hen nieuwsgierig maken en hun zin geven om te lezen.

Voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Duur: 50 minuten