Bedankt voor je inzet, je inspiratie en je gedrevenheid rond lezen en schrijven!

Het was goed om leestips te krijgen van een echte auteur.

Heel interessante lezing die mijn leerlingen aanmoedigde om meer te gaan lezen ... en mij ook.

(Reacties na lezingen voor respectievelijk kinderen, jongeren en NT2-cursisten)

LEZINGEN

Michael spreekt graag over zijn passies: verhalen vertellen, boeken lezen, spelen met taal, manuscripten schrijven, ... Hoe komt een jeugdroman tot stand? Waar haalt hij de inspiratie voor zijn eigen werk? En welke boeken zijn interessant voor jouw doelpubliek? Vanuit zijn ervaringen als scoutsleider, vormingsgever en NT2-leerkracht doet hij niets liever dan in interactie te gaan met zijn publiek.

 

Deze lezingen worden gesubsidieerd door Auteurslezingen.be en Literatuur Vlaanderen.

Verteltheater

Van 7 tot 12 jaar

Nebo is een jongen met veel fantasie. Elke dag wandelt hij dezelfde weg naar school, maar dat is geen saaie tocht. Het is een groot avontuur vol krokodillen, gifgassen en een heks. Het wordt nog leuker als er andere kinderen meegaan! Ga je mee op stap met Nebo?

Gebaseerd op de jeugdreeks Een doodgewone jongen. Michael kruipt in de huid van Nebo en onderneemt met de kinderen een avontuurlijke tocht.

Middelbaar

Michael gaat in dialoog met de leerlingen over verhalen en waarom ze zo belangrijk zijn in onze samenleving. Hij praat met de jongeren over actuele onderwerpen en jongerenthema's zoals keuzes maken, vriendschap en relaties, de online-wereld, sociale druk, geloven in jezelf, ...

Hij linkt deze thema's aan zijn YA-boeken ("De afspraak" & "X-scape") en maakt de jongeren nieuwsgierig via enkele spannende fragmenten.

Het boek "X-scape" is genomineerd voor De Leesjury 2023-2024.

CVO's (NT2)

Tips, weetjes en praktische informatie over Nederlandstalige boeken

Michael spreekt over alle boeken die interessant zijn voor NT2-cursisten, zoals vertaalde klassiekers, verfilmde boeken, eenvoudig lezen, ..., wijst hen de weg naar hun bibliotheek en praat over verschillende boeken uit de Vlaamse en Nederlandse jeugdliteratuur. Hij stelt zijn boeken voor en leest eruit voor. Op het einde krijgt iedereen een lijst met alle besproken boeken.

Basisscholen

Spreken over fantasie, vooroordelen en prikkels (sensitiviteit) + voorlezen uit de jeugdreeks Een doodgewone jongen met illustraties

Michael spreekt met de leerlingen over verschillende thema's. Hebben de leerlingen ook zoveel fantasie als Nebo? Wat denken ze van juf Fortuna en de heks? Zijn die te vertrouwen of niet? En wat doet Nebo als het hem allemaal te veel wordt? Herkennen de leerlingen dat?

 

Bibliotheken

Lezingen mogelijk voor verschillende doelgroepen: zie info voor basisscholen, secundaire scholen of NT2-cursisten.

Ook het verteltheater is een ideale activiteit voor een bibliotheek.

Andere

Leesclubs, gemeenschapscentra, verenigingen, ...

Lezingen mogelijk rond een bepaald thema of boek voor verschillende doelgroepen.

Ook het verteltheater is een optie voor kinderen.