JEUGDBOEKEN (10+)

Vlot en humoristisch! Je vliegt door de twintig hoofdstukken heen en voor je het weet is het boek alweer uit. (Heavenleighbooks)

Nebo is een heel leuk personage waar de fantasie van af knalt. (Pluizer.be)

Michael Sels geeft je een aanzet om meer begrip te hebben voor de manier waarop hoog sensitieve kinderen in het leven staan. Een aanrader voor iedereen die in het onderwijs staat. (Foxiesreadingplace)

JEUGDREEKS Een doodgewone jongen

Nebo is een dromer, een jongen met een enorme fantasie. Volgens hem wonen er krokodillen onder het zebrapad, komt er gifgas uit de keldergaten en is dat ene gekke vrouwtje dat hij elke dag tegenkomt een heks. Op een dag krijgt hij van die heks een papiertje: ‘Nebo, pas op voor de Bende van het Grijze Kruis! Je kan altijd op mij rekenen. Succes, de heks.

Nebo twijfelt. Hij wil graag op onderzoek gaan, maar hij durft het niet alleen. Gelukkig is er zijn beste vriend Axi, een doener, die bovendien veel windjes laat. Samen beginnen ze een avontuurlijke speurtocht. Wat is die Bende van het Grijze Kruis? Wie op school is te vertrouwen en wie niet? Wanneer steeds meer mensen slachtoffer worden van de boosaardige bende en zelfs Axi plots spoorloos verdwijnt, moet Nebo tot het uiterste gaan om iedereen in het dorp te redden.

 

Met prachtige illustraties van Steven De Waele

 

 

Reeds verschenen:

Een doodgewone jongen 1

Een doodgewone jongen 2 - Het spel is uit